דרכים טבעיות לקרר את הגוף

054-7733361

דרכים טבעיות לקרר את הגוף

הקיץ כבר כאן במלוא הדרו, עם החום והלחות הישראליים. הדרך המקובלת לקרר את הגוף היא שהייה בחדר ממוזג. במקום להסתמך על המזגן ,שגורם לנו להסתגר בחדר ללא אויר צח במשך ימים שלמים, גורם לחשבון החשמל שלנו לטפוח ו ובנוסף,מחמם את הגלובוס. ישנן דרכים טבעיות שיכולות לעזור לקרר את הגוף:

פירות קפואים
בקיץ מוגברת צריכת מזונות בעלי טמפרטורה קרה כדי לצנן את הגוף. במקום לצרוך גלידות ושלגונים העשירים בסוכרים ובחומרים מעובדים המזיקים לגופינו, יש דרך קלה ובריאה לצרוך מזונות מצננים. ניתן להקפיא פירות כמו ענבים, קוביות אבטיח, פירות יער, בננות קלופות ופרוסות ועוד ..פירות אלה יכולים לשמש כחטיפים או כבסיס להכנת שייקים וגלידות עם חלב צמחי.
פשוט, בריא ומרענן!

גלידת סורבה מפירות:
1 בננה קפואה
חצי כוס פירות יער קפואים
2 תמרים
עלים מ2 גבעולי עלי נענע
1 כף שמן קוקוס
1 כוס חלב שקדים
1 כוס קוביות קרח

לטחון הכל בבלנדר עד למרקם אחיד

מזון קל לעיכול
כדי למנוע עייפות , ולשמור על אנרגיה גם בקיץ החם עלינו לצרוך מזון קל לעיכול, כדי שהגוף לא יבזבז אנרגיה על עיכול המזון ויתיש אותנו. תזונה המבוססת על מזון מהצומח קלה לעיכול יותר מאשר מזונות מן החי. יש להמעיט באכילת בשר, ביצים ומזונות שומניים כמו גלידות ומוצרי חלב, ולהרבות בירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות קלות לעיכול כמו עדשים ושעועית מאש. תזונה מן הצומח שומרת על תחושת קלילות ומונעת עייפות וירידה באנרגיה.
כמו כן, יש להמנע ממזונות מעובדים כמו חטיפים, מאפים מקמח לבן, ממתקים וכדומה, ולצרוך במקומם דגנים מלאים, זרעים ואגוזים.

מזונות מקררים ומחממים
לפי הרפואה הסינית לכל מזון יש השפעה אנרגטית על הגוף . יש מזונות מחממים ,יש מזונות מקררים ויש מזונות ניטרליים. אנרגיית המזון נקבעת על פי השפעתו על הגוף ולא לפי הטמפרטורה בה הוא מוגש. מזונות בעלי אנרגיה קרה שיעברו תהליך חימום או בישול כלשהו עדיין יחשבו לפי עקרונות התזונה הסינית כמקררים את הגוף. ניתן לאזן אנרגיה של מזון ע"י הוספת מזון עם אנרגיה מנוגדת.
בין המזונות המקררים על פי עקרונות התזונה הסינית ניתן למצוא- אצות, אספרגוס, עגבניות, אפרסמון, אבטיח, בננה, מלון, מנגו, שזיף, מלפפון, חיטה וטופו.
בין המזונות המחממים על פי עקרונות התזונה הסינית ניתן למצוא – פלפל שחור ואדום, חזרת, ג'ינג'ר, שום, חרדל, עוף ,אלכוהול ובשר.
גם הרמב"ם המליץ לבחור את המזון לפי עונת השנה. לפי משנתו בקיץ יש לאכול מזונות המקררים את הגוף ולהמעיט בתבלינים המחממים את הגוף.

הזעה ושתיה מרובה
בקיץ מנגנון ההזעה שלנו עובד בצורה מוגברת על מנת לקרר את הגוף. עלייה בחום הגוף גורמת להזעה, ומאידך, התקררות הגוף מפחיתה הזעה. הזעה מרובה יכולה גם לנבוע מבעיה שלא קשורה לחום, כמו – השמנה, יתר לחץ דם, נשים בגיל העמידה ועוד.
הזעה מוגברת גורמת לאיבוד נוזלים ומינרלים, ולכן, בקיץ יש להקפיד על שתיית מים בין הארוחות (צבע השתן צריך להיות צהבהב), ואכילת ירקות עליים העשירים במינרלים.
יש להמנע משתייה ממותקת שתורמת לאיבוד של מינרלים וייבוש הגוף ולא מרווה את הצימאון.
ניתן להכין חליטות קרירות או להוסיף למים צמחים מקררים כמו מנטה, נענע ולואיזה.

שייק קייצי מרענן
כ15 עלי נענע
מיץ מחצי לימון
2 תמרים
כוס מים קרים
10 קוביות קרח
לטחון הכל בבלנדר ולשתות לרוויה

אם בכל זאת החלטתם להשאר במזגן, שימו לב שלא קיררתם את החדר יותר מדי. ליציאה החוצה ומעבר חד בין טמפרטורות יכול להיות מחיר בריאותי. מערכת הנשימה מתאמצת להתאים את הטמפרטורה שמחוץ לחדר לזו שכבר נכנסה לגוף בתוך החדר. הדבר גורם להתכווצות של כלי דם באף, ועלול לגרום לנזלת ושיעול. כמו כן , ישיבה ארוכה בחדר סגור וממוזג גורם לעיתים להתקררות ,שלרוב נובעת מהעובדה שהשוהים בחדר נושמים את אותו אויר וחולקים חיידקים ווירוסים. חסרון נוסף משהייה בחדר סגור וממוזג הוא חוסר החשיפה לשמש , שגורם לחוסר בויטמין D. חוסר ויטמין D שכיח באוכלוסייה במדינת ישראל, למרות היותה מדינה שטופת שמש.

סיגל ברנר
נטורופתית והרבליסטית קלינית

© כל הזכויות שמורות סיגל ברנר 2018

קידום והניית אתרים BIZFIX

דילוג לתוכן