אורח החיים הרגיל בארצנו , גם בתקופות רגועות, הוא לא ממש רגוע.
יש שמתקשים להירדם, יש שמתקשים להתרכז, יש שמרגישים שהם כל כך מתוחים שכל דבר מקפיץ אותם. ויש גם שהסטרס משפיע עליהם פיזית . כל אחד במערכות היותר רגישות אצלו בגוף – אם זה דרך מערכת העיכול-תסמינים המתבטאים בכאבי בטן שלעיתים מלווים בשילשולים ו/או עצירויות. יש שחווים בעיות נשימה כמו קוצר נשימה, יש שסובלים מהזעות יתר כתוצאה מסטרס, כאבי ראש,ועוד תסמינים רבים שיכולים להתלקח כתוצאה מסטרס.
ניתן לטפל בסטרס בצורה הטבעית על ידי תזונה, צמחי מרפא, טיפולי מגע, ספורט ועוד.
תזונה תומכת סטרס
תזונה תומכת סטרס היא זו המרגיעה את מערכות הגוף:
ויטמיני B הנמצאים בדגנים מלאים (כגון- אורז מלא, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גריסים), בקטניות (כגון- שעועית, עדשים, חומוס). ויטמיני B תורמים לתקינות כל מערכות הגוף, ותורמים לאיזון מערכת העצבים.
אומגה 3 -זוהי חומצת שומן חיונית שהגוף לא יודע לייצר בעצמו. אומגה 3 חיונית לתפקוד תקין של מערכת העצבים (ולעוד מערכות רבות בגוף). ניתן למצוא אומגה 3 בדגי ים צפוני (כמו סלמון, הליבוט, מקרל, סרדינים) , באגוזי מלך ובזרעי פשתן וצ’יאה.
ירקות ופירות- מכילים נוגדי חמצון המסייעים לתפקוד כל מערכות הגוף. יש לצרוך לפחות בשתי ארוחות ביום ירקות , ובין הארוחות לצרוך פירות .כמה שיותר מגוון יותר טוב. לכל פרי וירק יש את הויטמינים, המינרלים והחומרים החיוניים המאפיינים אותו. ככל שהצריכה תהיה מגוונת יותר הגוף יהנה מיותר חומרים מזינים.
תזונה מגבירת סטרס
בדיוק כמו שיש מזונות המרגיעים את מערכת העצבים, ישנם מזונות הגורמים לסטרס כימי בגוף ומעוררים את המערכת העצבית,ומגבירים את תחושת הסטרס.
ממזונות אלו כדאי להפחית או להמנע:
קפאין ואלכוהול – גורמים לסטרס כימי על ידי עוררות מערכת העצבים המרכזית.
פחמימות ריקות- -הכוונה למאפים, ממתקים, סוכרים וכדומה. כל אלה גורמים לקפיצות סוכר בדם. קפיצות הסוכר מכניסות את הגוף לסטרס